NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » POGADUCHY KRÓTKOFALOWCÓW » KULINARIA, CZYLI CO KOMU SMAKUJE?

Przejdz do dołu strony<<<Strona: 2 / 10>>>    strony: 1[2]345678910

Kulinaria, czyli co komu smakuje?

SP1AP
  
player
24.09.2011 19:55:47
poziom 3

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Polska

Posty: 154 #773400
Od: 2011-9-13
Ja sie zajadam parowkami bo na nic innego nie mam czasu uwielbiam je jesc ostatnio zjadam na raz cala paczke z biedronki bo to sklep jak wiemy dla biedoty ;D
_________________
73! Zdzichu
F-C-U-K
  
player
24.09.2011 19:59:43
poziom 3

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Polska

Posty: 154 #773404
Od: 2011-9-13
no ja tylko takie jem te z biedronki
_________________
73! Zdzichu
F-C-U-K
  
player
24.09.2011 21:21:00
poziom 3

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Polska

Posty: 154 #773499
Od: 2011-9-13
Parowki drobiowe? czytales ich sklad? polecam przeczytac bo one to chyba leżały kolo drobiu
_________________
73! Zdzichu
F-C-U-K
  
player
24.09.2011 21:31:52
poziom 3

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Polska

Posty: 154 #773517
Od: 2011-9-13
ale nikt ci nie karze
nie chcesz ze mna gadac to nie gadaj i tyle
_________________
73! Zdzichu
F-C-U-K
  
sq5kgx
25.09.2011 09:59:42
poziom 5



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: KO01PG - Piotrek

Posty: 730 #773816
Od: 2011-8-29


Ilość edycji wpisu: 1
To ja napiszę:
Wczoraj na kolację było:
kawa,
flaszka Stock-a,
ogórki, papryka i kiełbasa ...ale nie w formie podłużnej jak lubicie tylko pokrojonelol

A na śniadanie:
kawa + papieros + pepsi
_________________
Radio macht frei
  
sq5kgx
25.09.2011 10:33:36
poziom 5



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: KO01PG - Piotrek

Posty: 730 #773844
Od: 2011-8-29
    SQ6IUV pisze:



    To ja założyłem temat "Nasze Ulubione Trunki" -> a Piotrka tam nie ma. smutny


A bo ja jestem anonimowy lol
_________________
Radio macht frei
  
sq5kgx
26.09.2011 20:49:06
poziom 5



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: KO01PG - Piotrek

Posty: 730 #774955
Od: 2011-8-29
Ja jestem w innej sytuacji. Często wciągam mięso surowe. Same zalety - nie pozbywam się witamin, nie potrzeba ani grilla, ani ogniska, ani tłuszczu. Można odkryć zupełnie inne doznania smakowe.

Tylko nie przesadzajcie. Ja w pewnym momencie miałem chęć wciągnąć swojego psa. Wszak Bóg stworzył zwierzęta by je jeść. Powstrzymał mnie jednak smród od niego bo nie był kąpany z rok i bez przerwy łazi za jakimiś sukami. Na razie się mu upiekłopan zielony
_________________
Radio macht frei
  
sq5kgx
28.09.2011 20:55:33
poziom 5



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: KO01PG - Piotrek

Posty: 730 #776357
Od: 2011-8-29
Ogonówka mi się źle kojarzy - to coś związane z ogonem pytajnikpan zielony
_________________
Radio macht frei
  
sp3vbf
28.09.2011 21:16:43
poziom 1

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Piła i okolice

Posty: 46 #776377
Od: 2011-8-13
Witam!
Waśnie zakończyłem produkcję soku ,nalewki i dżemu z pigwy, cała kuchnia pachnie..., teraz tylko słoiczki się zagotują i fajrant. będzie jak znalazł do nocnych wojaży na pasmach przy herbatce lub.....coolbardzo szczęśliwycool
Pragnę dodać też że grzyby wysypały. Sowy czyli kanie oraz prawdziwki, podgrzybki i maślaki
U nas tego mnóstwo!
Pozdrawiam
_________________
Vy73! Michał SP3VBF
  
sq5kgx
28.09.2011 21:32:00
poziom 5



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: KO01PG - Piotrek

Posty: 730 #776401
Od: 2011-8-29
    SP1AP pisze:

    Brawo Kris, to był "strzał w dziesiatkę"!!! lol


Teraz to mi się dopiero źle kojarzy pan zielony
_________________
Radio macht frei
  
sq5kgx
28.09.2011 22:24:33
poziom 5



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: KO01PG - Piotrek

Posty: 730 #776451
Od: 2011-8-29
A ja myślę że jesteście trochę zboczeni pan zielony
...ale ja i tak bardziejwykrzyknik
_________________
Radio macht frei
  
sq5kgx
02.10.2011 21:19:25
poziom 5



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: KO01PG - Piotrek

Posty: 730 #778593
Od: 2011-8-29
A ja uwielbiam tłuste jedzenie. Służy mi.
Przy 1,76m ważę 84 kg i wyglądam jak Młody Bóg pan zielony Nawet w pary mówią na mnie Belmondo z racji uroku osobistego.
_________________
Radio macht frei
  
Pirania
08.10.2011 20:26:42
poziom 5



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: KO11IF

Posty: 427 #781730
Od: 2011-8-27


Ilość edycji wpisu: 1
    SP1AP pisze:

    ...... na małym ogniu


Widzę Zbig że pilnie trenujesz.
Jednak na tych z PKI będziesz potrzebował DUUUUUUŻY OGIEŃ ,DUUUUUUŻY KOCIOŁ i DUUUUŻO SMOŁY.
  
sq5kgx
08.10.2011 20:33:38
poziom 5



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: KO01PG - Piotrek

Posty: 730 #781735
Od: 2011-8-29
Ale ci z PKI chyba są niejadalni ...jak niektóre grzyby pan zielony
_________________
Radio macht frei
  
sq8bwh
08.10.2011 21:00:23
poziom 5



Grupa: Użytkownik

Posty: 422 #781749
Od: 2011-8-28
wszystkie grzyby są jadalne.. tylko niektóre jeden raz..
_________________
  
sq5kgx
08.10.2011 21:31:54
poziom 5



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: KO01PG - Piotrek

Posty: 730 #781767
Od: 2011-8-29
Do jedzenia trzeba coś pić - ja umiem spirytus rozrobić bardzo szczęśliwy
To bardzo łatwe: upijamy z butelki ile damy radę (zazwyczaj jest to około 10-20% zawartości i następnie uzupełniamy wodą. Miodzio wykrzyknik
_________________
Radio macht frei
  
sq5kgx
08.10.2011 22:20:01
poziom 5



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: KO01PG - Piotrek

Posty: 730 #781800
Od: 2011-8-29
A to się inaczej robi. Wtedy zamiast wodą uzupełnia się esencją pan zielony
_________________
Radio macht frei
  
sp3vbf
12.10.2011 20:04:22
poziom 1

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Piła i okolice

Posty: 46 #783927
Od: 2011-8-13
Witam.
Dzisiaj w czasie wizyty u znajomych byłem świadkiem wypieku ciasta w czasie 5 minut.
Babka mi smakowała więc po powrocie do domu zrobiłem ją sam,chyba nie jest zła gdyż moje Panie wpisały ją do swojego zeszytu z przepisami.
Podaję przepis i Wam , jest to idealne ciasto jeśli w domu pojawi się ktoś nieoczekiwany lub po prostu ma się chęć na małe co nieco.bardzo szczęśliwy
składniki:
3 jajka
8 łyżek cukru
6 łyżek oleju
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 (ja wolę 2) łyżeczki kakao
8 łyżek mąki

Całe jajka zmiksować z cukrem, następnie dodać mąkę i olej ponownie zmiksować. Następnie dodać proszek do pieczenia i kakao i zmiksować ponownie.Całość masy wlać do żaroodpornego naczynia (naczynie nie ma być smarowane tłuszczem). Piec w kuchence mikrofalowej 5 MINUT w maksymalnych nastawach temperaturowych.
Całość polać lukrem lub czekoladą.

Życzę smacznego

Vy73! Michał SP3VBF
_________________
Vy73! Michał SP3VBF
  
sp3vbf
12.10.2011 20:43:11
poziom 1

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Piła i okolice

Posty: 46 #783953
Od: 2011-8-13
Ps.
W 5tej minucie wydawało mi się że ciasto jest wilgotnę wiec trzymałem w kuchence 6 minut .
Wyszło trochę zbyt suche, więc te 5 minut jest krytycznym czasem wypieku.
I jeszcze jedno w naczyniu było ok 1,5cm ciasta po wyrośnięciu jest 6cm babki.

_________________
Vy73! Michał SP3VBF
  
sp3vbf
12.10.2011 22:05:33
poziom 1

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Piła i okolice

Posty: 46 #784023
Od: 2011-8-13
no, widzisz...ale jak na 5 minut
Hi
ver2.0
to to samo z przyprawą do piernika przełożone powidłami, dużo lepsze
Przyjmijmy że to baza do wariacji an temat "5minut ciacho i ja"

coolcoolbardzo szczęśliwycoolcool
_________________
Vy73! Michał SP3VBF

Przejdz do góry strony<<<Strona: 2 / 10>>>    strony: 1[2]345678910

  << Pierwsza     < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » POGADUCHY KRÓTKOFALOWCÓW » KULINARIA, CZYLI CO KOMU SMAKUJE?

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!


TestHub.pl - opinie, testy, oceny