Kulinaria, czyli co komu smakuje?
SP1AP
OK. Jest i miód i cytryna, trochę tymianku - świetny smak!
Wyraźny i jakiś egzotyczny taki - jakby egzotyczny zrywacz cytryn wlazł z niewypranymi skarpetami do tej konfitury... :-). Stłumiłem to octem jabłkowy balsamicznego już nie ryzykowałem... :-)
Spróbowałem to niedawno z Serem Mazurskim (Made in Mlekpol Grajewo) - jest baaardzo smakowity!
Gdy się "przegryzie" i wytrawi jeszcze trochę do 19-tej to będzie dopiero atrakcja kulinarna.

Podoba mi się ta kuchnia francuska, nawet jest taka doświadczalno-konstruktorska.
Mieliście rację, że trzeba eksperymentować.
Nasz Kolega z Paryżą - Tolek, co prawda trochę narzeka na te ciągle jedzone żaby, sery i picie wina - ale ogólnie to coś w tym jedzeniu jest!

Muszę podejmować działania na rzecz spolonizowania tych niektórych ichnych dań.
Planuję w tygodniu wołowinę po burgundzku zwaną BOEUF BOURGUIGNON (!!!), wino już mam - ale skąd wziąć porządnej i młodej polędwicy, łopatki, strzałki, udźca - ewentualnie może rostbef czy rozbratel?

Aby do kolacji!
73! - Henryk


  PRZEJDŹ NA FORUM